День святих апостолів Петра і Павла.

Апостоли Петр і Павло проповідували християнство по всьому світу і прийняли мученицьку смерть за віру у той самий день з різницею у рік. Для перших християн місце їх поховання було священним.
Цей день також вважається святом рибалок, адже до покликання на апостольське служіння Петр був ловцем риби. Крім цього, на Петрів день закінчується весняний і починається літній рибальський сезон.
Напередодні свята молодь йшла у полі зустрічати світанок - вважалося, що сонце у цей день було особливим. Влаштовувалися гуляння, хороводи та катання на гойдалках. До свята ретельно готувалися, адже день Петра і Павла символізував закінчення купальських свят і літніх весіль, а також підготовку до сінокосу. Люди наводили порядки у своїх будинках і дворах, робили букети та вінки з різних польових квітів, з якими потім йшли на церковну службу. Потім влаштовували справжні свята з піснями, танцями та змаганнями. У цей день було прийнято влаштовувати святкові сімейні обіди.
Шановні мешканці громади! Вітаємо Вас зі світлим православним святом – Днем Петра і Павла! Бажаємо вашим родинам благополуччя та мирного щасливого життя у любові та злагоді!

Кiлькiсть переглядiв: 151

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.